Ремонтират булевард "Липник" за близо 6 милиона лева

0
Общината обяви обществена поръчка за проектиране, строителство и авторски надзор
Общината обяви обществена поръчка за проектиране, строителство и авторски надзор Снимка: Google

Обществена поръчка за проектиране, строителство и авторски надзор за рехабилитацията на бул. „Липник“, от кръговото кръстовище при бул. „Цар Освободител“, до кръговото кръстовище при КАТ обяви Община Русе.

Проектирането и изпълнението на строителството се възлагат с един договор, на един изпълнител. Целта е да се осигури бързина при изпълнението на строителството, тъй като при инженеринга се спестява време като не се провеждат отделни процедури за избор на проектант и за избор на строител. 

Булевардът е с обща дължина около 4300 м, поради големия си трафик, съществуващото състояние на пътната настилка е незадоволително. Повърхностният слой на асфалта е износен и е загубил необходимите качества, за да гарантира безопасността на движението. Има множество напречни и надлъжни пукнатини. Настилката е покрита с петна, много от които са напукани. По време на изпълнението на проекта ще бъдат рехабилитирани пътната настилка и тротоарите, ще бъдат положени нови пътни маркировки и вертикална сигнализация.

Стойността на ремонтните дейности е 5 673 498 лева с ДДС. Крайният срок за подаване на оферти е 23 ноември 2018 година. Обектът е в рамките на проект „Добре развита транспортна система в Еврорегион Русе – Гюргево за по-добра свързаност с TEN-T мрежата“. Програма: ИНТЕРРЕГ V-А РУМЪНИЯ – БЪЛГАРИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари