Ремонтът на операта в Русе е на финалната права

1
Държавата е обещала да осигури 3,6 милиона лева за реконструкцията
Държавата е обещала да осигури 3,6 милиона лева за реконструкцията Видео: КИС 13

Държавата е обещала да осигури 3,6 милиона лева за реконструкцията

Вече има спечелена обществена поръчка за изработване на проект за ремонта на сцената и прилежащите ѝ структури, предаде КИС 13.

Очаква се проектът за ремонта на сцената да бъде готов до 60 дни, след което да се пристъпи към обявяване на обществена поръчка за изпълнител.

"Проектът включва изграждане на електрическа инсталация, ремонт на сценичната техника – чиги, на гримьорни, осветителни и озвучителни кабини", обясни Беков.

Предстои в идните дни да бъде сключен договор с проектантска компания.

По думите на Бейков проектът ще бъде изготвен бързо. Директорът на културния институт се надява в началото на идната година да бъде поставено началото на същинския ремонт, но е притеснен за финансирането му.

Бейков коментира, че преди време е получил обещание за 3,6 млн. лева от Министерството на културата, но вчера бил известен, че сумата не присъствала по никакъв документален начин в бюджета на ведомството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Оффф
    Егати бездънната каца е тая опера. Глътна пари за втори мост през Дунава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари