Ремонтът на ларгото е бил проверяван от ОЛАФ

0
Ремонтът е проверяван също и от български органи
Ремонтът е проверяван също и от български органи Снимка: Анелия Николова, Дневник

"Ремонтът на ларгото в столицата е бил проверяван и от български органи, и от европейската служба за борба с измамите ОЛАФ", припомни бившият министър на културата и настоящ председател на ресорната парламентарна комисия по култура и медии Вежди Рашидов, предава БНР.

По повод изнесената вчера от депутата Елена Йончева информация за евентуални нарушения от страна на настоящия министъра на културата за ремонта на ларгото, Рашидов обясни, че Боил Банов, който по това време е бил заместник-министър, не се е оплаквал, че е бил изнудван. Самият Ангел Ангелов, който според Банов е направил записите е бил освободен заради съмнения при изпълнение на програмата по Норвежкия финансов механизъм:

"Той не е уволнен, но е освободен за съмнение в проблеми с процедурите тръжните и всичко, което ги касае. Помолих го да освободи тази служба заради хигиената, да не се натоварва. На всичкото отгоре заради Анелов направих 4 проверки - 3 вътрешни и една европейска проверка, че всичко е наред с Норвежката програма".

Вежди Рашидов обвини правителството на Пламен Орешарски за забавянето при изграждането на ларгото:

"Вий да помните с какво една година по времето на Орешарски беше покрито ларгото? С найлон беше покрито. Една година забавяне се отрази на крайното завършване. Целият проблем е в тези 30 дни, за което е виновно правителството на Оршарски".

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари