РАЗСЛЕДВАНЕ: Изхвърлят тонове пластмаса в депо за строителни отпадъци?

0
Боклуците се покриват със земна маса, а след това се продължава с изхвърлянето им
Боклуците се покриват със земна маса, а след това се продължава с изхвърлянето им Видео: Gospodari.com

Боклуците се покриват със земна маса, а след това се продължава с изхвърлянето им

Към Gospodari.com се обърнаха жители на столичния квартал „Враждебна“, които разказват за скандално и безконтролно изхвърляне на пластмаса и химикали в намиращите се край квартала Враждебненски езера. Там се намира общинското депо за строителни отпадъци „Враждебна“, което от 2005 година насам е дадено на концесия на общинското дружество „Софинвест“, известно с това, че печели почти всички поръчки за строителен надзор в София.

Хората от квартала ни предоставиха кадри, на които ясно се виждат тоновете пластмасови отпадъци, както и камионите, които ги изхвърлят. В интервю с репортерката ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт те разказаха, че са се обръщали към много институции – Столична община, РИОСВ, МОСВ и дори Прокуратурата, но до момента нарушения не се установяват, тъй като проверките се извършват изцяло по документи. При проверка на място според жителите на района боклуците се покриват със земна маса, а след това се продължава с изхвърлянето им.

Сред събралите се да споделят за случващото се пред нашата камера имаше и специалист по хидрология, който сподели, че отпадъците се просмукват в подземните води и по този начин тровят водата, която всички пием. Други жители на квартала обясниха, че преди замърсяването районът е бил място за живот на много защитени видове, малко от които могат да бъдат забелязани и до момента.

Ние от „Господарите“ ще посетим лично депото, за да проверим дали наистина и до момента там се изхвърлят пластмасови отпадъци и как ще отговорят на обвиненията стопаните му. А вие ни сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари