Разкриха нелегален цех за производство на тютюневи изделия

0

Служители на Дирекция „Противодействие на престъпността през държавната граница“ и отдел „Разследване“ в ГДГП проведоха специализирана полицейска операция с цел проверка на информация за държане и разпространение на акцизни стоки, съобщиха от пресцентъра на МВР

Инспектирани са два адреса на територията на София. В резултат на процесуално-следствените действия в складови помещения в покрайнините на столицата са намерени и иззети 528 кг тютюн в различна степен на обработка, както и машини за производство и пакетиране на тютюневи изделия и консумативи за подобряване на качеството на тютюна.

Граничните полицаи са открили още 16 бали и 34 чувала с тютюн, които също са иззети. Назначени са експертизи, резултатът от които ще определи точното количество тютюн.

Като съпричастни към незаконната дейност са задържани двама мъже от София - Г. С. (на 45 г.) и Р.Я.(на 26 г.), и 42-годишен сирийски гражданин - със статут за пребиваване в България.

Работата по случая продължава, провеждат се допълнителни оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия за документиране на престъпната дейност. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари