Пуснаха Вълчо Арабаджиев на свобода под гаранция

0
Арабаджиев младши е обвинен за пране на пари
Арабаджиев младши е обвинен за пране на пари

Съдия Вилислава Ангелова пусна срещу парични гаранции от по 20 000 лева Вълчо Арабаджиев и двете счетоводителки Ромелия Кириложва и Илена Караянева, които бяха завържани след акция на прокуратурата в хотелите "Маринела" и "Марица".

Арабаджиев младши е обвинен за пране на пари, а двете счетоводителки за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления. Според прокуратурата в групата били още хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиеви, както и Станислав Серафимов.

Съдът изтъкна, че не е е ясно, че Арабаджиев е бил наясно, че откритите в каса 2,5 млн. евро са придобити от родителите му чрез евентуална пресъпта дейност Съдийката посочи, че през по-голяма част от живота си 21-годишният Вълчо е живял първо в Швейцария, където е учил в колеж, а понастоящем учи в Лондон. Поради тази причина изобщо не може да се приеме, че е запознат с търговската дейност на родителите си.

По отношение на двете счетоводителки, съдийката изтъкна, че няма опасност да се укрият, както и да извършат друго престъплетие. Подобна опасност нямало и за Вълчо Арабаджиев, незамисимо от това, че учи в Лондон.

Наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов обяви, че решението на съда ще бъде протестирано през Апелатинвия спецсъд, като по думите му самият факт, че Арабаджиев учип право в Лондон говорел, че е достатъчно наясно с дейността на родителите си.

Тримата трябва да бъдат освободени, освен ако не не са задържани на други основания.

Авдокатът на Орабаджиев Илиян Ваосибев също ще обжалва решението на съда за размера на паричната гаранция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари