Протест на служители на АПИ спира движението на АМ „Хемус”

0
Протестът ще се проведе от 14:00 часа на тунел "Витиня" (километър 32+260) и движението по магистралата ще бъде затворено двупосочно
Протестът ще се проведе от 14:00 часа на тунел "Витиня" (километър 32+260) и движението по магистралата ще бъде затворено двупосочно Снимка: БГНЕС

Протестът ще се проведе от 14:00 часа на тунел "Витиня" (километър 32+260) и движението по магистралата ще бъде затворено двупосочно

От Синдикат "Пътно дело" към КНСБ организират протест на работещите в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и нейните подразделения в страната, предава БТА. Демонстрацията се организира с цел настояване за увеличение на заплатите с 30%, заплащане на извънредния труд и подобряване на условията на труд.

Протестът ще се проведе от 14:00 часа на тунел "Витиня" (километър 32+260), като движението по магистралата ще бъде затворено двупосочно в посочения час, уточняват от синдиката. В демонстрацията се очаква да се включат 200 работници и служители от цялата страна. Точното място на провеждането на протеста е лявата тръба на тунел "Витиня" в посока София на обособената площадка преди тунела, посочват от КНСБ.

През септември представители на синдикални организации в областта на пътното строителство обсъдиха с министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков искането за увеличение на възнагражденията за работещите в АПИ. Тогава председателят на Синдикат “Пътно дело” към КНСБ Малина Кованджиева посочи, че пътни инженери и експерти работят за заплати от 1100 - 1200 лева., които са крайно недостатъчни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари