Прокуратурата ще протестира глобата на Боян Расате

0
Миналата седмица Софийският градски съд осъди на глоба от 3000 лева Боян Станков-Расате за нахлуването му в офис на ресурсен център миналата есен
Миналата седмица Софийският градски съд осъди на глоба от 3000 лева Боян Станков-Расате за нахлуването му в офис на ресурсен център миналата есен Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура ще протестира глобата на Боян Станков-Расате, информират от държавното обвинение.

Миналата седмица Софийският градски съд осъди на глоба от 3000 лева Боян Станков-Расате за нахлуването му в офис на ресурсен център миналата есен. Той ще трябва да плати и около 4000 лева разноски по делото. Според съда той е съборил рафт в офиса и е нарязал с нож гумите на тротинетка. Расате бе оправдан по обвиненията за това, че е действал с особена дързост и е причинил лека телесна повреда на Глория Филипова. Затова и съдът отхвърли гражданския иск за 4000 лева, предаде БТА.

От прокуратурата напомнят, че в началото на месеца внесоха в Народното събрание предложения за промени в Наказателния кодекс. Те са свързани с осигуряване на необходимата наказателноправна защита при престъпления, извършени от омраза.

Тези престъпления са в противоречие с основните европейски ценности, които прокламират уважение и толерантност към етническото, културното, религиозното и езиковото многообразие и са срещу всяка форма на дискриминация. Целта на експертните предложения е да се гарантират правата на човека, независимо от неговата сексуална ориентация, полова идентичност, припомнят още от прокуратурата.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари