Придава ли се твърде много важност на зеления сертификат?

0
Мненията за полезността от зеления сертификат са противоречиви дори и сред медицинските експерти
Мненията за полезността от зеления сертификат са противоречиви дори и сред медицинските експерти

Мненията за полезността от зеления сертификат са противоречиви дори и сред медицинските експерти

Ето кои тях обобщи Dnes.bg

"Придава се твърде много важност на сертификата като мярка, която трябва да ограничи пандемията. Това е административна мярка. Нормално е в даден момент да падне и то заради една единствена причина. Документът се дава при ваксиниране, след преболедуване или заради наличие на антитела. Факт е обаче, че ваксинираните хора се разболяват и разпространяват вируса. Когато си ваксиниран и ходиш навсякъде, но в същото време си се заразил, ти си един неконтролируем разпространител. Остана една единствена полза от ваксината – лекото преболедуване, но това не ограничава пандемията", обясни педиатърът д-р Антония Първанова.

"Зеленият сертификат дори не се спазва стриктно. Епидемията така или иначе върви на вълни. Хубавото е, че Омикрон е по-лек", каза още лекарят.

На обратното мнение е проф. Огнян Кунчев.

"Ние сме в половин локдаун и затова бройките намаляха. Учениците не ходят на училище, пак жертвахме образованието. В момента се намираме в плато, но сега като се децата се върнат в кла, заболеваемостта отново ще тръгне нагоре", каза той.

"Има много хора, които се пазят, ваксинираха се и сега трябва да ги жертваме, защото се чудим за какво са ни мерките и сертификатите", категоричен бе математикът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    аре на бас
    СЗО и чифутите, скоро освен да пръднеш отчаяно, друго нема да стане.....
  • 5
    2
    СЗО и чифутите
    Зеленият сертификат е създаден, за да принуди хората да се *ваксинират* , а някои от това печелят, и то много! Да не говорим, че е НЕЗАКОНЕН и хората, които го въведоха, трябва да висят по стълбовете! Скоро, много скоро!
  • 4
    1
    darkaveng
    Боже, този кунчев нормален ли е?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари