Предложение: Новите мотоциклети да са с антиблокираща спирачна система

0
Целта е да се намалят смъртните случаи по пътищата
Целта е да се намалят смъртните случаи по пътищата Видео: NOVA

Идеята е на Европейската транспортна комисия по пътна безопасност

Предлагат всички нови мотоциклети да имат антиблокираща спирачна система. Идеята е на Европейската транспортна комисия по пътна безопасност. Целта е да се намалят смъртните случаи по пътищата. Мотористите са съгласни да се мисли в тази посока, но не и за всички мотори или мотоциклети.

За големите мотори е добра идея, но за скутер е излишно. Причината е, че той развива едва 50 км/ч. Ако му се постави ABS система, цената му ще се вдигне с 2000 лв., а в момента струва 1000 лв.”, коментира мотористът Светослав Струнджев, предава NOVA. Според него подобно решение би отказало много хора от мотопедите и колите по пътищата ще се увеличат, а съответно и задръстванията.

Авторите на промените смятат, че във всички европейски страни трябва да има една и съща минимална възраст за каране на мотопед и тя е 16 или над 16 години. Дали и кога ще бъдат приети предложенията зависи от Европейския съюз и правителствата на страните членки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    русенец
    Вие по-добре да не допускате кросови и пистови мотоциклети по улиците, както и такива, вдигащи шум, което е практика в цивилизована Европа. Пък дали ще спират бързо или ще се размазват в нечий дувар това е нещо, което касае само размазалият се!
  • 1
    1
    !@#$
    АБS на мотоциклет? Коя мъдра мисъл измисли това? Хайде, ако е триколка има някакъв смисъл, но на мотоциклет?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари