Празник в квартал "Средна кула" вдигна градуса на настроението

8
Забавления и много награди по време на „Празника на квартала“
Забавления и много награди по време на „Празника на квартала“ Видео: Русе Медиа

След жителите на кв.“Чародейка“ в Русе, които имаха своя „Празник на квартала“ в събота, в неделя новата инициатива гостува в кв.“Средна кула“.

Събитието, което е по идея на фондация „Русе-град на свободния дух“ и Общината, ще се превърне в традиция и ще превърне всички квартали на Русе в места за отдих, музика и семейни забавления.

Празникът под мотото „Заедно в Средна кула“ събра много хора в двора на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1924“. Специални гости бяха кметът Пенчо Милков, зам.-кметът Златомира Стефанова, която поздрави присъстващите, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и кметският наместник на квартала Божидар Йотов, предава Русе Медиа.

Децата от детската градина и самодейните състави при читалището създадоха много настроение с изпълненията си. Тъй като през есента е и празникът на плодородието, бе подредена атрактивна изложба с най-хубавите плодове и зеленчуци, които са родили домашните градини в Средна кула. За всички участници в различните инициативи имаше предвидени награди.

Децата се включиха в рисунки на асфалт и боди арт, имаха шоу със Спайдърмен, а семействата участваха в забавни игри. Специален гост бе поп певицата Маги Джанаварова.

Подобен бе и празникът в кв.“Чародейка“, където домакин беше Основно училище „Никола Обретенов“, а публиката пя поп певицата Дивна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари