Весела глъчка огласи квартал "Дружба 3" в съботната вечер

4

Малки и големи се забавляваха на празника „Заедно в Дружба“

Комплекс „Олимпия“ стана домакин на поредното издание на общинската инициатива – Празник на квартала. След прекъсване заради противоепидемичните мерки тази есен той се състоя в кв. "Дружба", където жители от всички възрасти се забавляваха с разнообразната програма.

Събитието се организира от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ в партньорство с парти център „Веселяците“.

Празникът събра много хора на спортното игрище в събота вечер, а зам.-кметът Златомира Стефанова поздрави присъстващите и награди победителите в двата конкурса.

Представителният танцов състав „Фламинго“ ЕТНО към СУ „Васил Левски“ създаде много настроение с изпълненията си и даде старт на събитието. Малки и големи не пропуснаха възможността да се включат в множество атрактивни индивидуални и семейни игри. За най-малките бяха предвидени забавни работилници, фейс пейтинг, много музика и танци. За всички участници в различните състезания бяха осигурени награди, съобщиха от Община Русе.

Проведоха се и два кулинарни конкурса - за домашно приготвена питка и лютеница. Към експертното жури от преподавателите на ПГТ „Иван П. Павлов“ в състав Цветелина Петрова, Биляна Николова и Иван Бонев, се включи и зам.-кметът Златомира Стефанова. След дегустацията, те оценяваха кулинарните шедьоври по четири показателя – цвят, аромат, консистенция и вкус. Приза за най-вкусна лютеница и първо място грабна Даниела Илиева. Капитанска лютеница донесе второ място на Инна Билчева, която спечели и първа награда в конкурса за най-красива и вкусна питка. Трета са класира Надежда Великова.

Празникът на квартала завърши с концерт на русенската група Soda A'coustic.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Асан
    Яжте и пийте Пенчо плаща 🤣🇻🇳
  • 7
    3
    Селянин
    И в Нисово искаме такъв празник. Ама Пенка е заета. Оре чуждите ниви. Дълбооока ооорън
  • 9
    2
    Lotto
    Заместничката, правила ли кекс с Началника?
  • -29
    1
    ???
    как не се е изтърсил там наско-педераско турчина от 31ви блок??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари