Детски смях изпълни центъра на Русе

3
Атракции, забавления и приятни изненади посрещнаха малчуганите
Атракции, забавления и приятни изненади посрещнаха малчуганите Видео: Русе Медиа

Макар и отложен с два дни заради времето, Денят на детето се случи и емоциите на малките русенчета превзеха центъра на Русе.

От ателиетата на детските градини „Деца майсторят за деца“ до полицейските патрули и пожарните – навсякъде бе пълно с ентусиазирани деца.

Както винаги, едно от най-предпочитаните преживявания беше качването в противопожарния автомобил и общуването отблизо с маскираните полицаи. Експертите от Криминалистична лаборатория показваха как се обозначават доказателства и се вземат отпечатъци, а БЧК пък демонстрираха техниките за оказване на първа помощ, информира Русе Медиа.

Общината бе извадила новите многофункционални машини на ОП „Паркстрой“ и първия доставен в Русе електробус.

Сутринта имаше още концерт на Общинския детски център за култура и изкуство и представление на Кукления театър – „Приказка за Боби и шайка микроби“.

Следобед в 17:30 ч. започва шоуто за децата от кварталите „Дружба” и „Чародейка” – „Празнувай с нас”, подготвено от Общинския детски център за култура и изкуство. То ще се проведе в комплекс „Олимпия“ в кв. „Дружба“.

По същото време на сцената до Съдебната палата детските градини на територията на общината ще представят традиционния си годишен концерт, а от 18 ч. в Парка на Младежта ще има концерт на съставите от Общински младежки дом – Русе, изложба на детски рисунки от клуб „Палитра“ и още много игри и изненади.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари