Правят подписка в защита на полицая от скандалния клип

6
Срещу полицай Цветомир Цонев е започната вътрешна проверка, след приключването на която ще стане ясна и съдбата му
Срещу полицай Цветомир Цонев е започната вътрешна проверка, след приключването на която ще стане ясна и съдбата му

Съграждани на полицая Цветомир Цонев от Горна Оряховица започнаха подписка с искане разследването срещу него да бъде прекратено.

„В тая петиция се подписваме всички, които смятаме, че той е невинен и е несправедливо сатанизиран от много хора. Заставаме зад служителя на реда и искаме жт него да бъдат свалени всички обвинения”, се казва в текста на подписката.

Името на младия служител на търновската полиция нашумя преди няколко дни след публикуван в интернет видеоклип, за който ви съобщихме от Dunavmost.

На него се вижда и чува как при проверка след подаден сигнал за вдигане на шум в квартира, полицаят ругае и обижда няколко младежи, като използва нецензурни изрази и закани, без да забележи, че е записван.

След пускането на клипа полицията се самосезира и срещу полицай Цонев е започната вътрешна проверка, след приключването на която ще стане ясна и съдбата му.

Започнатата подписка отново отприщи страстите и раздели хората в социалните мрежи на поддръжници и противници на полицая. Според някои преди да започне записа младежите обиждали и псували полицая и неговия колега и не искали да ги пуснат в жилището.

В подкрепа на Цветомир се обяви и 85-годишната баба Величка, подала сигнала за шума, след който последвала и проверката в квартирата. Преди да се обърне към полицията, тя писала жалба до кмета на общината, но оттам нямало никаква реакция. Тя твърди, че полицаят Цонев е бил силно афектиран от поведението на младежите, които преди това го предизвиквали.

От футболния клуб „Локомотив” Дряново, където тренират двама от тях, в отворено писмо обясниха, че състезателите им са наказани споследно предупреждение за отстраняване от отбора. Възможно е те да бъдат наказани и с по-тежки тренировки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари