Правната комисия в НС върна хартиената бюлетина

0
Цяла нощ депутатите гласуваха промени в Изборния кодекс
Цяла нощ депутатите гласуваха промени в Изборния кодекс Снимка: БТА

Цяла нощ депутатите гласуваха промени в Изборния кодекс

Рекордно заседание на правната парламентарна комисия, което продължава и в момента, за приемане на второ четене на над 100-те предложения за промени в Изборния кодекс.

Депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС върнаха хибридната форма на гласуване - с машина и с хартиена бюлетина, премахнаха електронното дистанционно гласуване и район "Чужбина", информира БНР.

Броят на необходимите заявления за откриване на секции зад граница беше увеличен от 40 на 100. Закрит беше Общественият съвет към Централната избирателна комисия (ЦИК). Членовете на самата Комисия пък бяха увеличени на 25.

Мнозинството в правната парламентарна комисия реши още секционните комисии да не предават на районните избирателни комисии записващите технически устройства от машинното гласуване, а разписката от машината, която досега служеше за контролни цели, да се счита за бюлетина от машинно гласуване.

Така сумирането на резултатите няма да се определя от машините, а от членовете на секционните комисии, които ще преброяват бюлетините. При броенето и попълването на протоколите ще има видеонаблюдение, но то няма да се записва на електронен носител.

Сред приетите предложения е и създаването на звено за управление на машинното гласуване към ЦИК. То беше гласувано още на първо четене по предложение на "Демократична България", но ГЕРБ внесоха корекция преди второто, в която бяха заличени думите "електронно гласуване".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    до 4 - и
    Не само изрод! Червената и в червата другарка Нинова е чудовище, чудовище, по-опасно и по-свирепо от банкянското и сарайското, взети заедно! Коварната селяндурка от Крушовица, ненаситна на власт и пари, се прегърна с отколешните си ортаци от сарайско-банкянската престъпна шайка! Само че, селяндурке крушовишка, българският народ не е забравил, че преди години Сергей Станишев те изрита от правителството си за корупция, за чудовищна корупция! Нищо, лъжкиньо, измамнице и до цинизъм нагла сарайско-банкянска слугиньо! И хабер си нямаш каква огромна цена ще платиш за предателството ти към избирателите на БСП, към бившите ти коалиционни партньор и към народа ни! Ти вече си позорът на България ма, селяндурке от Крушовица!
  • 2
    4
    Съгласен ,че са Изроди
    , но другарката Нинова и тя ли е изрод ?
  • 3
    3
    Анатема!!!
    ОПГ ГРОБ=ДПС+БКП! Никога повече във властта!
  • 5
    2
    Мунчо
    Изроди
  • 7
    1
    Ligasi
    Тези наистина са малоумници!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари