Пожарът на баржите в река Дунав е напълно потушен

1
Приключиха и действията по прехвърляне на около ¼ от товара на двете баржи в друг шлеп
Приключиха и действията по прехвърляне на около ¼ от товара на двете баржи в друг шлеп

Пожарът на двете баржи, намиращи се в река Дунав при Гюргево, е напълно потушен

Това се случи след активната намеса на държавните институции от българска и румънска страна, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Приключиха и действията по прехвърляне на около ¼ от товара на двете баржи в друг шлеп. Става дума за плавателния съд, който в събота бе разтоварен на пристанище „Русе – Изток“. Припомняме, че той също е част от конвоя от общо четири баржи, но за разлика от останалите три, превозваше метал, който временно ще се съхранява на митнически склад в Русе.

От двете баржи в празния шлеп, който нарочно до едно ниво бе запълнен с вода, за да се прекрати горенето, са прехвърлени общо около 700 тона въглища. Същевременно в него бяха прехвърлени въглища и от третата баржа, която не гори. Това бе направено с цел избягване на самозапалване и намаляване на тонажа, за да може по-лесно съдовете да преминат през река Дунав. Кога конвоят ще потегли към крайната си дестинация – Сърбия, все още не е ясно. Зависи преди всичко от нивото на река Дунав.

Като критични на този етап се оказват праговете при Вардим и Белене. През следващите дни се очаква удълбочаване на коритото на реката в тези участъци. Понастоящем плавателните съдове се намират на транзитна стоянка в близост до Гюргево. Поради това, че те са напълнени с вода, газенето на баржите е увеличено и все още те не могат да потеглят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Пожарът е потушен?
    За някакви си 23 дни? Добър резултат!
  • 1
    2
    big biznis
    Ето, вече мога да се прибера от гърция с луксозният си джип и силиконовата ми любовница!
  • 7
    1
    Гост
    Кой ще плати разходите?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари