Русенка, живуща край хотел "Рига": Дворът ни е запушен, това е геноцид!

2
Русенци вече с дни се тровят от дима, който бълват тлеещите баржи в река Дунав
Русенци вече с дни се тровят от дима, който бълват тлеещите баржи в река Дунав Снимка: Областна администрация - Русе

Русенци вече с дни се тровят от дима, който бълват тлеещите баржи в река Дунав.

"Около х-л Рига. Дворът ни е запушен, не само да мирише, от горящите въглища. Как да дишаме вече?! Това си е жив геноцид. Бясна съм!", споделя в социалната мрежа русенка.

От Областната управа в Русе съобщават, че продължава работата по овладяване на ситуацията. Вчера приключи разтоварването на единствената от четирите баржи, натоварена с метал.

Днес там започват да се прехвърлят около 600 тона въглища от третия шлеп, който все още не е засегнат от пожара. Междувременно продължава поливането с вода на двете тлеещи баржи. При провежданите операции се спазват всички изисквания на компетентните институции и на сръбския корабособственик.

Към момента сръбският конвой се намира на транзитната стоянка в близост до Гюргево. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    Гост
    Може и да мирише на горени въглища, но пък така не се усещат индустриалните миризми ;) капиш?
  • 2
    11
    Гост
    Тия шлепове не може ли да ги забутат на 30 км от града? Ако бяха във Виена, дали щяха да си пушат така необезпокоявани?
  • 12
    10
    Червен Пенчо
    До Съвета такова оплакване не е пристигало. Иначе Градския съвет щеше да свика ОК на партията, който да назначи комисия, която да изготви проект за работна група, която да провери какво се случва. И след има няма 5-6 месеца щяхме да канстатираме, че няма нищо такова, и местни буржоа сипят дезинформация и подстрекават към недоволство, иначе изцяло задоволеното местно социалистическо общество!
  • 10
    9
    Какво и как.
    Пускате оплакване до Кмета на града, очаквате реакция от него, но единствената такава ще е най-вероятно да изяде Котето на Еколожката на града
  • 13
    8
    Архитекта
    Дунав е международна река и не зависи само от желанието на русенските граждани въздухът да е чист. В случая има три страни - корабособственикът, румънската страна и българската. Координацията между страните и добрите отношения са ключът за чист въздух, но това зависи от ХОРАТА а не от космоса.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари