Порой с градушка се изсипа над Русе

13

Този следобед времето  не ни пощади и за броени минути над Русе се изля силен порой, придружен с градушка с големината на бобено зърно

Според хидрометеорологичната служба в града е паднал около 23 л/кв. м дъжд  за двайсетина минути, а скоростта на вятъра е била до 72 км/час, което е влошило силно видимостта.

Основните булеварди за пореден път заприличаха на венециански канали. Най-страшно беше положението по "Липник", сигнализираха русенци в социалните мрежи. Причина за липсата на нормално отводняване са запушените шахти.

Четири тролея и множество коли бяха блокирани в трафика от силния дъжд. Под моста изобщо не можеше да се премине и автомобилите изчакваха водата да се оттече. Очевидци се оплакаха, че ако имаха лодки с гребла, би било по-подходящо, отколкото леки коли. 

Дори и след направените ремонти по пътната инфраструктура, положението при силен дъжд, остава плачевно. Доказателство за това е булевард "Придунавски", който преди новия ремонт никога не се е наводнявал. А този следобед се беше превърнал в буйна река. 

Абитуриентите тази вечер също бяха изненадани от кратката буря и се чудеха дали ще се наложи да плуват до ресторантите, за да отпразнуват завършването си. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари