Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Порочно здравеопазване в Русе!

12
Не са малко случаите, при които русенци, пострадали от действията на лекари от тази болница, ходят в други градове да се долекуват
Не са малко случаите, при които русенци, пострадали от действията на лекари от тази болница, ходят в други градове да се долекуват Снимка: Thinkstock/Getty Images

В периода на така нареченото първоначално натрупване на капитал в България се създадоха множество частни лечебни заведения вероятно обслужващи политически партии, които управляват.

Подобен е случаят с една спестовна каса /УМБАЛ Медика/ набираща средства от болката на русенци и чрез фиктивни дейности източва Здравната каса.

Естествено е че нищо не може да се направи, защото всички са обвързани по между си. Секретарка на директор с Директор РЗОК и много други подобни взаимодействия.

Тази спестовна разпределителна каса с гръмкото име "УМБАЛ Медика" не се е потрудила дори канцелария да оборудва, където гражданите да заявят своите претенции към лекарски грешки.

Това е така, защото дори и да се уведоми Медицински одит към Министерство на здравеопазването при проверка, не биха намерили следа от подадена молба. Има подобен случай. Не са малко историите, когато хората от безсилие се отказват да подава жалби срещу лекари и прибягват до физическа сила, а не трябва.Трябва да се натискат по закон.

Не са малко случаите, при които русенци, пострадали от действията на лекари от тази болница, ходят в други градове София, Варна, Плевен да се долекуват, защото вероятно някои от лекарите са некадърни. Един подобен например - опериран в "УМБАЛ Медика" след това се налага да коригира  грешките в други болници.

А посредством здравеопазването хората умират бавно, но сигурно, като по този начин се осигурява икономия на фонд "Пенсии".

До кога лекарите забравили Хипократовата клетва ще държат в ръцете си касови апарати?

Автор: Иван Донов
(Автор: Иван Донов - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари