Ползите от джинджифилова вода

2
Тя балансира кръвната захар
Тя балансира кръвната захар

Тя балансира кръвната захар

Растението джинджифил е богато на естествени химикали, които могат да подобрят вашето здраве, и е предпочитано през зимния сезон.

Джинджифиловата вода - или чай от джинджифил, е предпочитан начин да подсилите имунитета си и да се възползвате от многото ползи, които ви предлага.

Противовъзпалително

Консумацията на джинджифил може да помогне за предотвратяване и лечение на възпаление, причинено от микробите, химикалите, лоша диета.

Проучване установява, че джинджифилът може да намали алергичните реакции, при които възпалението може да играе роля.

Антиоксидант

Антиоксидантните свойства на джинджифила могат да помогнат за предотвратяване на:

  • сърдечно заболяване
  • невродегенеративни заболявания - Паркинсон, Алцхаймер и Хънтингтън
  • рак
  • симптоми на стареене

Антиоксидантите се борят с реактивните кислородни видове (ROS), които причиняват оксидативен стрес и увреждат вашите клетки. Вашето тяло естествено произвежда ROS, но някои нездравословни навици и избори в ежедневието, като пушене и пиене, могат да накарата тялото ви да произвежда твърде много.

Консумирането на храни и напитки с антиоксиданти, като вода с джинджифил, може да помогне за предотвратяване и борба с отрицателните странични ефекти на ROS.

Балансира кръвната захар

Проучване е установило, че джинджифилът подобрява кръвната захар на гладно при хора с диабет.

Холестерол

Скорошно проучване показва, че джинджифилът намалява маркерите на сърдечни заболявания, като активността на аргиназата, „лошия“ холестерол и триглицеридите при плъхове при диета с високо съдържание на мазнини.

Отслабване

Джинджифиловата вода може да ви помогне при борбата с килограмите, като се комбинира със здравословна диета и тренировки. Проучване показва, че мъжете, които пият топла напитка с джинджифил след хранене, се чувстват по-сити за по-дълго време. Балансираната кръвна захар също може да ви предпази от преяждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари