Учени създадоха революционно хапче за отслабване

0
Ново чудодейно хапче ускорява метаболизма на организма, за да му помогне да разгражда захарта и мазнините по-ефективно
Ново чудодейно хапче ускорява метаболизма на организма, за да му помогне да разгражда захарта и мазнините по-ефективно

Ново чудодейно хапче ускорява метаболизма на организма, за да му помогне да разгражда захарта и мазнините по-ефективно

На теория хората могат да се тъпчат с колкото си искат нездравословни храни, без да се страхуват от допълнителни рискове за здравето си или от това, че няма да се поберат в дънките си. Ново чудодейно хапче ускорява метаболизма на организма, за да му помогне да разгражда захарта и мазнините по-ефективно. Изследователи от САЩ са установили, че излишъкът на магнезий изглежда забавя способността на митохондриите да произвеждат енергия, съобщава „The Sun”, цитиран от Дарик.

Изтриването на гена, кодиращ белтъка, който контролира потока на магнезий, MRS2, намалява количеството, което постъпва в клетката. Това по същество засилва метаболизма, което позволява на организма да преработва мазнините и захарите по-ефективно. Първоначално учените изпробват теорията си, като редактират гените при мишки, за да възпрепятстват потока на магнезий.

Те откриват, че гризачите са останали слаби, въпреки че са се хранили с високомазнинна храна.

След 20-седмично хранене с висококалорични храни учените дават на половината от мишките лекарството, а на другите - плацебо.

Изследването, публикувано в списание Cell Reports, установява, че хапчето позволява на животните да останат "стройни" дори при същата високомазнинна диета.

Освен че са намалили теглото си, мишките са имали и по-ниски нива на холестерол и кръвна захар в сравнение с контролната група.

Това предполага, че лекарството се бори и с всички здравословни последици от лошата диета. Изследователите отбелязват, че при мишките, на които не е дадено лекарството, но са се хранили със същата висококалорична диета, се наблюдава увеличаване на телесните мазнини.

Д-р Мадеш Мунисвами, който ръководи изследването, каза: „Когато дадем това лекарство на мишките за кратко време, те започват да губят тегло. Ще продължим развитието му".

Неговият екип е подал заявка за патент за лекарството и възнамерява да проведе изпитания върху хора през следващите няколко години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари