Електромобилите са по-евтини за поддръжка от колите с бензинов двигател

1
Поддръжката на електрическите превозни средства с времето става по-евтина
Поддръжката на електрическите превозни средства с времето става по-евтина

Според проучване на изданието Electrek, поддръжката на електрическите превозни средства с времето става по-евтина

Световните автомобилни производители и различни автомобилни експерти продължават да твърдят, че въпреки че електрическите автомобили имат по-високи първоначални разходи за покупка, в дългосрочен план вие ще спестите много пари за поддръжката им в сравнение с тези автомобили, които са оборудвани с класически двигатели с вътрешно горене, съобщава fakti.bg.

Това се дължи главно на спестяване от гориво и разходи за поддръжка. Новото проучване показва, че е по-евтино да имаш електрическа версия на автомобил, отколкото версията с бензинов двигател.

Проучването, направено от изданието Electrek, е на база анализ от експерти по Energy Innovation, разглеждащи цената на електрическите превозни средства в сравнение с цената на бензиновите автомобили във всеки американски щат.

Взимат се предвид и разходите за месечно плащане за автомобила, ако е закупен на лизинг, разходите за гориво, поддръжка, застраховка и дори данъци с включените в тях облекчения за електрически превозни средства, които съществуват на пазара в САЩ.

Всъщност проучването разбива общите месечни разходи за шестгодишен период от време, за да определи колко струва един месец притежаване на електрическа кола в сравнение със съпоставимите разходи за притежаване на автомобил с двигател с вътрешно горене.

Последната част от проучването предполага, че да, притежаването на превозни средства с изцяло електрическо задвижване в дългосрочен план е по-изгодно от притежаването на автомобили, оборудвани с добрите старомодни двигатели с вътрешно горене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари