Пиян шофьор на сметосъбиращата фирма в Русе предизвика катастрофа

2
Извършено химическо изследване на кръвната проба е установило концентрация от 1,85 промила
Извършено химическо изследване на кръвната проба е установило концентрация от 1,85 промила Снимка: архив

Досъдебно производство е образувано в сектор „Пътна полиция“ заради случай на установен водач на сметосъбираща машина, управлявал след употреба на алкохол.

На 20 август около 07:10 часа екип пътни полицаи са пратени на сигнал за ПТП с материални щети, настъпило на кръстовището на улица "Болярска" и булевард "Съединение" в Русе.

На адреса униформените са установили, че катастрофата е станала между специален автомобил - камион за сметосъбиране с марка "Рено Мидлум", управляван от 58-годишен мъж и лек автомобил "Пежо 308" с водачка на 52 г.

Полицаите изяснили, че до ПТП се е стигнало, след като водачът на специалния автомобил не е съобразил скоростта си на движение и не е контролирал непрекъснато превозното средство, като с дясната страна на камиона е закачил предната лява врата, преден ляв калник и фар на пежото, причинявайки имуществени щети.

При последвалите проверки за употреба на алкохол на двамата водачи, на жената уредът отчел отрицателен резултат, но на 58-годишния мъж пробата показала  1,70 на хиляда в издишания въздух.

Той е бил задържан и конвоиран до болницата, където е дал кръвна проба за изследване. На водача са били съставени два акта за нарушения. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е заведено досъдебно производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК.

Извършено химическо изследване на кръвната проба е установило концентрация от 1,85 промила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари