Петър Волгин: "Продължаваме промяната" е офисен планктон

2
Партии като „Продължаваме промяната“ нямат и никога не са имали намерение да подобрят живота на мнозинството от нас
Партии като „Продължаваме промяната“ нямат и никога не са имали намерение да подобрят живота на мнозинството от нас Снимка: БГНЕС

Партии като „Продължаваме промяната“ нямат и никога не са имали намерение да подобрят живота на мнозинството от нас

"Убеден съм, че никой от вас не е толкова наивен, че да вярва в онази, станала толкова популярна напоследък фраза, според която с десни инструменти се постигали леви цели. Класическа глупотевина е това. С десни инструменти се постигат единствено десни цели – т.е. задълбочава се неравенството, допълнително се облагодетелства елита и се отнема и малкото, което имат обикновените хора. Партии като „Продължаваме промяната“ нямат и никога не са имали намерение да подобрят живота на мнозинството от нас. Това е един офисен планктон, който в момента е разпределен на важни държавни позиции, за да прави това, което му се свежда от страна на големите началници, най-вече на тези от чужбина."

Това мнение изрази в ефира на БНР водещият на "Политически НЕкоректно" Петър Волгин.

Спорните му и консервативни леви убеждения на практика го накараха да произнесе и следния многозначителен цитат в ефира:

"Във времето на Прехода България се оказа особено податливо място за разпространението на глупави твърдения от страна на пазарните фундаменталисти и неолибералите. Освен това тези хора не спираха да повтарят, че левите политики са вредни и че ако сме искали да станем Швейцария на Балканите, примерно, трябвало час по-скоро да ги забравим. Мокрите либерални сънища действително се сбъднаха, защото почти нямаше леви политики през последните 30 години. Само че вместо да станем Швейцария на Балканите, примерно, се превърнахме в държава, където ножицата между малцината богаташи и мнозинството трудно живеещи хора постоянно се увеличаваше", каза Волгин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари