Атанас Зафиров: Управлението буксува. Избори 2 в 1!

0
Вместо да борим модела ГЕРБ и корупцията, ние реанимираме модела "ГЕРБ", смята заместник-председателят на БСП
Вместо да борим модела ГЕРБ и корупцията, ние реанимираме модела "ГЕРБ", смята заместник-председателят на БСП Снимка: Атанас Зафиров / Facebook

Няма как да вадиш флашки, да обвиняваш тези хора във фалшификация, да броиш бюлетини и в същото време да се прегърнеш с тях, заяви заместник-председателят на БСП

"Твърдо оставаме на нашата позиция – искаме избори 2 в 1. В тази политическа реалност, която ни се сервира ежедневно от сглобката, не можем да продължаваме да живеем – не може всичко да се измерва в постове, в проценти, в разделяне на влияние."

Това заяви пред БНР Атанас Зафиров, заместник-председател на БСП.

БСП прави оценка на деветмесечното управление по сектори, съобщи той и попита "има ли смисъл да съществува такова управление, освен да се делят регулаторите".

"Това управление буксува. Както и да се опитваме да осмислим неговото съдържание. Когато имаме буксуващо управление, трябва да се върви напред, а напред се върви само с избори", коментира Зафиров в предаването "Преди всички".

Свалихме политическото доверие от по-голяма част от групата на общинските съветници в София, потвърди Зафиров и критикува поведението на част от социалистите в Столичния общински съвет.

"След това "особено" решение на общинските съветници имаше много остра реакция от огромна част от социалистите. Подкрепиха председател, излъчен от ПП-ДБ – същите, които преди това нарязаха Паметника на съветската армия. Това е в пълно противоречие с решението на Националния съвет и с принципната политика на партията да не се влиза в колаборация с ГЕРБ където и да било. Тази остра реакция раздели организацията. Няма как с разделена организация да правим избори (европейските – бел. ред.) Даваме възможност на социалистите в БСП – София да решат какво ръководство да изберат."

Вместо да борим модела ГЕРБ и корупцията, ние реанимираме модела "ГЕРБ", смята Зафиров. По думите му, въпросът не е личен, а принципен и част от общинските съветници на БСП са предали избирателите, които са гласували за прекратяването на модела "Борисов – Фандъкова".

"Този модел, с който се борим от години, на практика го реанимираме."

Според Зафиров "няма как да вадиш флашки, да обвиняваш тези хора във фалшификация, да броиш бюлетини и в същото време да се прегърнеш с тях".

Запитан дали целта е била Иван Таков да бъде отстранен, Атанас Зафиров подчерта, че "излишно се преекспонира тази тема", "всеки социалист може да кандидатства за всички останали постове в партията" и "никой не е ограничен във възможностите си".

Заседанието на Пленума е било проверено напълно в съответствие с устава и правилника, увери Зафиров по повод на отправени упреци в тази посока.

В Бургас също е имало "залитане към нездрави отношения с ГЕРБ", поясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари