Пенчо Милков: Ще защитя пред АПИ интересите на общината

1
Почистване на коритата на реките, ремонт на площадки и поставяне на пътни знаци - приоритет на Милков за малките населени места
Почистване на коритата на реките, ремонт на площадки и поставяне на пътни знаци - приоритет на Милков за малките населени места Снимка: Фейсбук

"Наша грижа са и по-малките населени места в Община Русе. Държа на място и отблизо да съм запознат с проблемите, за да ги решаваме по-бързо"

Това написа днес кметът на община Русе Пенчо Милков във фейсбук. Ето и целия пост на Милков:

"Вчера посетих Басарбово, Николово и Червена вода със зам.-кмета по комунални дейности Димитър Недев. Жителите на Басарбово са недоволни от ремонтите на републиканския път и състоянието на тротоарите. Ще защитя пред АПИ интересите на общината, ако е увредена общинска собственост. 
По главната улица на село Николово от години се развиват високи скорости и стават катастрофи, затова ще предложим изграждането на 4 съоръжения от типа „легнал полицай“ и разширяване на пътя. 
Огледах и районите около детските площадки. Те ще бъдат обновени. В началото на септември ще бъде предложено и поставяне на допълнителни пътни знаци за ограничаване на скоростта и мантинела в определени участъци, особено там, където се събират деца. 
Кметовете на Николово и Червена вода споделиха и друг належащ проблем– необходимостта от почистване и разширяване на коритата на каналите в селата. Това ще е сред приоритетите на Община Русе, като се обмислят варианти за наемане на необходимата техника или дори за закупуване на такава. 
В Червена вода е наложително и да се увеличи контролът над трафика за преминаването на превозни средства над 10 тона."

Кметът на кметство Басарбово Николай Колев сподели притесненията на близо 1600 жители във връзка с ремонтите на републиканския път и състоянието на тротоарната мрежа. Сградата на здравната служба в селото е в изключително лошо състояние и ще се предприемат незабавни действия за ремонтирането й, за да може да се използва по предназначение.

Главната улица в село Николово създава предпоставки за високи скорости и произшествия. Община Русе ще изготви предложение към КОБД за поставяне на съоръжения за ограничаване на скоростта тип „легнал полицай“, както и мантинела в определени участъци, където се събират малки деца. Поради увеличения трафик на тежкотоварни автомобили в посока Силистра се обмисля също регулирането на едно от кръстовищата със светофар.

Кметовете на Николово Златан Ванев и на Червена вода Людмила Маринова споделиха и друг належащ проблем – необходимостта от почистване и разширяване на коритата на каналите в селата. Това ще е сред приоритетите на Община Русе, като ще се обмислят варианти за наемане на необходимата техника или дори за закупуване на такава.

Жителите на Червена вода се оплакват също така от преминаването на селскостопанска техника през селото. Решение на този проблем ще се търси чрез отваряне на стар път през стопанския двор, преминаващ през частен терен. Освен това ще се увеличи контролът над трафика в селото чрез насочени проверки от служители на КАТ и ТОЛ полиция.

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари