Жителите на Николово настояват за канализация и решаване на проблема с трафика в селото

0

Изграждането на канализация и ограничаване на преминаването на тежкотоварни автомобили през село Николово бяха основни теми на изнесената приемна на кмета Пенчо Милков

Затова се похвали самият той във фейсбук профила си. Според управителя на ВиК Сава Савов в момента не може да се кандидатства за изграждане на канализация в селото, но той увери, че при отварянето на Оперативна програма "Околната среда" с приоритет ще се финансират проекти в населените места с между 2000 и 5000 жители, сред които попадат Николово и Мартен.

Засиленият трафик от тежкотоварни автомобили също беше поставен на дневен ред пред русенския градоначалник. Милков обясни на николовчани, че правомощията му за това са ограничени, но той ще инициира обща среща с кметовете на Николово, Червена вода и Долно Абланово и ръководството на ОД МВР. Въпреки недостига на патрулни коли и полицаи, кметовете настояват органите на реда да предложат на населението алтернативни начини за ограничаване навлизането на тирове. Освен че нарушават нормалния живот на хората, те са предпоставка за много инциденти. 

След срещата с гражданите, Пенчо Милков поздрави децата в селото, които вчера отпразнуваха 45 години от създаването на ДГ "Приказен свят".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Гагалска мърда
    Да внимават какво си пожелават, че в кулата пишман станаха ;)
  • 7
    1
    Гошо
    Нали беше зет в Николово и се грижи за селото.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари