Пенчо Милков призова ВиК да дават навременна информация на русенци за Водния цикъл

1
Пенчо Милков сподели във фейсбук страницата си акценти от седмичния отчет на общината
Пенчо Милков сподели във фейсбук страницата си акценти от седмичния отчет на общината Снимка: Facebook

Пенчо Милков сподели във фейсбук страницата си акценти от седмичния отчет на общината

"Днес проведох среща с ВиК и координаторите на Водния цикъл. Важно е всички да знаем как се движи проектът. Призовах дружеството да дава навременна информация на русенци.

Понякога има забавяне в дейностите, защото едновременно работят над 15 изпълнители и ВиК полага огромни усилия да не се стига до едновременното спиране на водата в целия град. На места пък се налага възстановяване на стари прекъснати връзки или по-продължителни проби на изграденото.

Настояхме също строителите да са по-прецизни в молбите си за въвеждане на Временна организация на движението. От общината често даваме разрешения, променяме схемите за сметосъбиране и транспорт, а след това строителните дейности се бавят и започват след седмици или месец. Това не бива да се допуска.

През тази седмица започнахме ремонти на алеите в Парка на младежта, сгради общинска собственост / като Семизовата къща/ и на разрушените тротоари в с. Семерджиево. Подменяме и плочките в участъци от площад „Свобода“.

Сключен бе и дългоочакваният договор за предварително третиране и обезвреждане на излезли от употреба гуми. Съгласно закона Общината няма право да изхвърля на депо този отпадък, но с новото споразумение ще можем да ги предаваме на фирмата-изпълнител.

Свършеното в последните дни ще видите тук."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Маиййй
    Кой е кметът само не разбрах. И кой е манекенът от снимките?
  • 3
    3
    Никола
    Кмета го лъжат както си искат ГЕРБавите му шайкаджии! Два месеца не могат да си свършат работата както трябва и да дооасфалтират отсечката плиска -тулча . Шофьорите все още минават през дупки засипани само с пръст! Мисля че го правят на пук на кмета! Контрол никакъв!
  • 10
    2
    WC
    Ще те потърпим още малко.Следващият кмет ще е по - добър от Пънчи .
  • 9
    1
    Чибурашка
    Един мърмот призова катеричката де не рупа орехи. Та и тяхната работа същата. Крадът и се сочат един други:" Те крадът". Абе малък Виенски Цирк, с Либийски сценарист. Демек ТРАГИКОМЕДИЯ. Цикъл, брак, изневяра, развод, брак, преселение, назначение, крадение, кандитатиране, омерзение, оплождение, нетърпение,.......УВОЛНЕНИЕ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари