Пътищата в Русе са проходими при зимни условия

3

Пътищата в Русе и региона са проходими при зимни условия и се почистват своевременно, заяви областният управител Галин Григоров, цитиран от БНТ.

Той увери, че всички машини на снегопочистващите фирми са навън и работят. За да се подпомогне работата им от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че се ограничава движението на камиони над 12 тона в района. Григоров добави, че е в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение по проблема и при необходимост е в готовност да свика кризисен щаб.

Проливният дъжд, които се изсипваше в Русе още от следобедните часове, започна да се превръща в сняг едва след 19:30 ч. За броени минути обаче снежната покривка започна да нараства.

Все пак екипът на БНТ се увери, че вече са излезли снегорини, които почистват входно-изходните артерии на Русе и основните булеварди и улици на града. От Община Русе съобщиха, че приоритетно се вземат мерки и срещу заледяванията чрез осоляване на пътните участъци, спирките на градския транспорт, тротоарите и пешеходните зони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари