26 снегорина чистят пътищата в Русенско

0
Затворени за тирове са пътищата от Русе към Разград и Бяла
Затворени за тирове са пътищата от Русе към Разград и Бяла Снимка: АПИ / архив

Затворени за тирове са пътищата от Русе към Разград и Бяла

26 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа в Русенско. Временно затворени за тежкотоварни автомобили над 12 т. от днес сутринта са главните пътища от Русе към Разград и Бяла. За леки коли, автобуси и камиони до 12 т. движението също е било спряно, но за кратко. Това се е наложило поради необходимостта опесъчаване на пътните участъци.

Областният управител Данаил Ковачев поддържа контакт с институциите от региона, имащи отношение към зимната обстановка. Създадена е необходимата организация за реакция в максимално кратки срокове в настоящата усложнена обстановка, увериха от пресцентъра на Областната управа в Русе.

Ковачев апелира шофьорите да предприемат пътувания само при необходимост и да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващите машини.

По последни данни няма населени места без електрозахранване, вода и телекомуникации. Снежната покривка в областта е около 10 см., но до края на деня се очаква застудяване, което може да е предпоставка за обледяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    до 1
    То и в Румъния е така, както и във всяка ЦИВИЛИЗОВАНА европейска страна. В Германия разбираш, че се очаква снеговалеж когато видиш машините, обработващи ПРЕДВАРИТЕЛНО пътищата. Това се прави с цел снегът да не може да залепне за пътя и да може лесно и ПО-ЕВТИНО да се разкара от платното. Там снегорините се движат с 90-100 километра в час. Нашите тракторчета пъплят някак си. В Русе някаква си некадърна фирма Нелсен или Нилсен била пуснала две малки тракторчета да почустват вътрешните улички. Че то с тях ще ги обходите до другата година, бе дебили! АПИ не го коментирам, това си е софийска далавера.
  • 8
    1
    Alèx
    Преди повече от 12 години се прибир ах от ИСПАНИЯ с автобус! На магистр алата в Хърватска и Сърбия СНЕГОРИ НИТЕ вървяха по три в редица? А там имаха ВОЙНИ!? В Територията война се води в Парламента за КОКАЛА! Научихме целия свят на КРАЖБИ! И ний сме дали НЕЩО на СВЕТА!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари