Борислав Българинов: Категорично ще има зимно почистване на пътищата в Русенско

0
От АПИ ще бъдат осигурени пари за зимния сезон, обеща областният управител на Русе
От АПИ ще бъдат осигурени пари за зимния сезон, обеща областният управител на Русе Видео: Русе Медиа

От АПИ ще бъдат осигурени пари за зимния сезон, обеща областният управител на Русе

Пари за зимното поддържане на републиканските пътища в Русенска област ще има, заяви областният управител Борислав Българинов. Пътните фирми, които протестират и днес пред МРРБ заради неизплатени средства от Агенция „Пътна инфраструктура“, заявиха, че няма да могат да изпълнят ангажимента си за зимната подготовка.

Зимата без пари няма да има снегорини, ще ринем с лопатите“, казаха преди дни на последния протест на пътя Русе-Бяла работниците от “Пътинженеринг”.

Държавата обаче е категорична, че средства за зимата ще бъдат отпуснати, а за останалите пари ще трябва да се почака.

Преди десетина дни подписах плана за зимната подготовка за Русенска област. От АПИ ще бъдат осигурени пари за зимния сезон, ще има зимно почистване, така че няма гражданите няма за какво да се притесняват“, каза пред камерата на Русе Медиа Българинов.

Той обясни, че до проблема с неиздължените средства се е стигнало заради порочна практика. „Фирмите първо извършват работата, след това подават заявленията какво трябва да се свърши и накрая тези заявления са одобрявани. Законодателството говори следното – първо се предлага какво трябва да бъде извършено, одобрява се от АПИ, финансира се от АПИ и тогава се започва работа. До момента нито е било ясно предварително какво трябва да се извърши, за какви средства, за какъв срок, каква е гаранцията. Тепърва ще се проверява свършената работа, за да бъде платена“, каза още Българинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари