Първото онлайн Общо събрание на Русенския университет

0
От началото на извънредното положение у нас - 13 март, Русенският университет организира онлайн учебен процес, като всички занятия протичат нормално
От началото на извънредното положение у нас - 13 март, Русенският университет организира онлайн учебен процес, като всички занятия протичат нормално

Първото онлайн Общо събрание на Русенския университет се е състояло днес.

То е било организирано чрез платформата "BigBlueButton", като е отчетена висока активност - участвали са 215 от общо 250 души, съобщиха от висшето училище в крайдунавския град.

В началото членовете на Общото събрание са приели и декларация. Документът, подписан от ректора - чл.-кор. проф. Христо Белоев, и от председателя на Общото събрание проф. Велизара Пенчева, очертава проявената адаптивност и иновативност на академичния състав на Русенския университет и заявява неговата решителност да допринесе със своя опит и компетенции за преодоляването на предизвикателствата пред обществото.

"В своята 75-годишна история академичната общност на Русенският университет винаги се е справяла с трудностите и предизвикателствата, формирала е силен потенциал за национално и международно лидерство в областта на висшето образование и е работила неотклонно в интерес на своите студенти и обществото, постигайки отлични резултати", се посочва в декларацията.

От началото на извънредното положение у нас - 13 март, Русенският университет организира онлайн учебен процес, като всички занятия протичат нормално.

"Нормално функционират и всички органи за управление на университета. Провеждат се онлайн академични, ректорски, факултетни и катедрени съвети. Онлайн заседават всички съвети и комисии и работни групи. Провеждат се онлайн кандидатстудентски изпити. Записването на новите студенти също се извършва онлайн", информират от висшето училище в крайдунавския град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари