Първият вегански кючек вече е факт!

3
Ще те схрускам, прасковке. Да ми ядеш кайсиите!
Ще те схрускам, прасковке. Да ми ядеш кайсиите!

"Ще те схрускам, прасковке. Да ми ядеш кайсиите!", пее откритие на Слави.

Причудливото парче с обстойно изброяване на храни е дело на певеца Светлозар Христов, който беше открит за сцената преди години от Слави Трифонов. Зарко, както е артистичният му псевдоним, се опита да стане певец в "Ку-ку бенд", но загуби дуела с Борис Солтарийски. След това беше част от предаването "Файф старс", продуцирано от телевизионния водещ, пише България Днес.

"Ще те схрускам, прасковке,

да ми ядеш кайсиите.

Витаминозни сте всичките,

килограмът 2,50"

е припевът на песента, която носи звучното заглавие "Витаминозен кючек C". Във видеото участва самият Христов, който зад сергия избира плодове и зеленчуци, а до него са две изкушаващи девойки, които съблазнително ядат ягоди и моркови. Прави впечатление, че бюджетът на клипа не е много висок, но вероятно кючекът повече се слуша заради закачливия си текст, отколкото да се гледа видеоклипът.

И продължава с образователни строфи:

"В прасковките се съдържа витамина Цъ,

в ягодите има много витамини Бъ.

Кренвиршите имат много соев лецитин,

в маргарина среща се даже и бензин.

Ракийчицата блага е естествен амфетамин

Чесънът премахва лошия холестерол,

портокалите отпушват задния ни хол."

В края на парчето има послание, че ако си веган, няма как да станеш "дебелак". Прави още впечатление, че Зарко често припява на диалект, като вероятно това е умишлено търсен ефект, за да привлече по-голяма аудитория: "Ръфай салатиту, ръфай доматиту". Преди години нещо подобно правеше Криско и въпреки че беше охулван, успя да спечели доста фенове от страната.

След професионалните си ангажименти Светлозар Христов се опита на няколко пъти да пробие, но повечето пъти неуспешно. През 2011 г. участва в предаването "Екс фактор", но отпада в тренировъчните лагери. През ноември 2011 г. записва песента Keep me down, с която участва в българската песен на Евровизия 2012. С това парче той участва в полуфинала на конкурса. През пролетта на 2016 г. участва в шоуто за имитации "Като две капки вода", където пее в дует с актьора Георги Низамов.

Христов не за пръв път приковава вниманието към себе си с нетрадиционно парче - преди време той изпя "Торбалан кючек".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари