Отлив на резервации за празниците отчитат русенски ресторантьори

0
Студентите предпочитат да празнуват 8-ми декември в апартаменти или къщи за гости
Студентите предпочитат да празнуват 8-ми декември в апартаменти или къщи за гости

Студентите предпочитат да празнуват 8-ми декември в апартаменти или къщи за гости

Русенци започнаха вече да правят резервации за празнични купони в ресторанти, но все още запитванията са твърде плахи.

Резервации за Коледа и Нова година има, но са по-малко от предходните години“, поясниха за медията ни от „Космополитън“. „Изключително нисък интерес има тази година към резервациите“, заяви Евгения Петрова, мениджър на комплекс „Рига“.

В по-малките ресторанти в града на места няма нито една резервация за предстоящите празници, показва проверка на вестник Бряг. Някои заведения, след въведените ограничителни мерки и зелените сертификати, или са затворили напълно, или регулярно отварят и после пак затварят. По-ниският интерес и посещаемост на заведенията за Коледа и Нова година ресторантьорите обясняват не само със зеления сертификат, но и с високите цени. 

Не е за пренебрегване и фактът, че не са отпаднали изискванията за семейно тържество само от 15 души, както и да има отстояние между масите от 1,5 м, коментират още собствениците на заведения.

При студентите като че ли ситуацията е малко по-различна. Те категорично не избират местните известни заведения за празника си, а са се ориентирали да изкарат 8 декември в апартаменти, предлагани от известна платформа или къщи за гости. Ресторантьори и собственици на заведения обясняват, че имат и запитвания с изричния въпрос дали изискват зелен сертификат. 

От бранша смятат, че подобно, „неграмотно спрямо обстановката питане“ е, защото хората смятат, че по къщите за гости около града не се изисква такъв документ, а и очакванията са да няма проверки точно на Коледа и Нова година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари