Откриха сериозни нарушения в 4-звезден хотел на Арабаджиеви

0
Комплекс "Елените" ще отнесе акт заради мизерията в кухнята
Комплекс "Елените" ще отнесе акт заради мизерията в кухнята Видео: БНТ

Сериозни нарушения в кухнята на 4-звезден хотел във ваканционния комплекс "Елените" бяха открити при проверка от Министерство на туризма, Агенцията по безопасност на храните, здравната инспекция и Комисията за защита на потребителите.

Експертите установиха, че обектът не изпълнява условията за тази категория и ще им бъде съставен акт, предава БНТ.

Проверката на институциите е след сигнали за нарушения. Шефът на Областната дирекция по безопасност на храните каза, че заради занижената хигиена са направени няколко предписания.

д-р Георги Митев - директор на Областна дирекция по безопасност на храните: Имаше плочки изпочупени, мухъл по стените, също така има и много инсекти, мухи, въпреки че всички прозорци са замрежени.

Пробите от водата в басейна и от напитките в прилежащия бар ще бъдат готови след седмица. В хотелския комплекс беше проверена и стая, предназначена за хора с увреждания.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Липсват условия, които да отговарят на изискванията, както на закона за туризма, така и на наредбата за категоризация, така че ще бъде съставен акт за административно нарушение - глоба между 1000 и 3000 лв.

Глобите са отделни за всяко нарушение в хотелския комплекс, а ако нарушенията не бъдат отстранени в десетдневен срок, ще започне процедура по намаляване на категорията, каза още министър Ангелкова. Проверките продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари