Откриха опасни вещества в бившия торов комбинат „Химко”

0
Към момента опасните химични вещества се съхраняват в склад с ограничен достъп
Към момента опасните химични вещества се съхраняват в склад с ограничен достъп Снимка: БГНЕС/архив

Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца потвърдиха, че са открили опасно вещество на територията на бившия торов завод "Химко"

Това пише  "Конкурент". При извършена от експерти на инспекцията контролна проверка на бивш торов завод „Химко“АД, в един от складовете за съхранение на химични вещества са открити 15 варела, всеки с тегло по 290 кг., общо 4350 кг., с токсичния химикал трихлоретилен.

С цел недопускане замърсяване на околната среда на настоящия собственик на завода „Инвестбанк“ АД е дадено предписание залежалите химикалите да бъдат класифицирани като опасни отпадъци, които да бъдат предадени за транспортиране и третиране на лица, които имат разрешение за обезвреждане на опасни отпадъци и притежават необходимите документи по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците.

Към момента опасните химични вещества се съхраняват в склад с ограничен достъп. Техните опаковки са във видимо добро състояние и с ненарушена цялост. Не сa установени течове и разливи на химикала по време на проверката. Обектът е с денонощна охрана и видеонаблюдение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари