Откриха и последната издирвана жертва на свлачището на остров Иския

0
Загиналите вече са 12, сред тях е и българка
Загиналите вече са 12, сред тях е и българка Снимка: SALVATORE LAPORTA / AP

Загиналите вече са 12, сред тях е и българка

Откриха последната издирвана жертва на свлачището на остров Иския в Италия. Това е млада италианка, с която загиналите са общо 12. Сред тях е и 58-годишната българка Николинка Ганчева Благова.

Единайсет дни след като поройните дъждове предизвикаха голямо свлачище на остров Иския, при селището Казамичиола терме бе открита последната издирвана жертва. Спасителните дейности бяха затруднени от огромното количество кална земна маса и каменни отломки и всичко останало, завлечено от тях, информира БНР.

Поради това разчистването ще продължи месеци наред.

Големи дискусии има за незаконното строителство, тъй като островът е с висок хидрогеоложки риск, а наводнения и свлачища край Казамичиола има още от края на 18-ти век.

За пострадалия район сега правителството отпусна финансова помощ от 12 милиона евро, а област Кампания - 4 милиона евро.

Прокуратурата в Неапол води разследване за непредумишлено убийство и нанесени щети срещу неизвестни лица, както и причините за три неизпълнени проекта за инженерно укрепване на терена срещу свлачища и наводнения въпреки наличните средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари