"Ил Матино": Откриха тялото на издирваната българка на остров Иския

46
58-годишната Николина Благова е една от петте жертви на свлачището
58-годишната Николина Благова е една от петте жертви на свлачището Снимка: ЕПА / БГНЕС

58-годишната Николина Благова е една от петте жертви на свлачището

Пет са вече жертвите на свлачището в селището Казамичиола Терме на остров Иския в Италия. Според местни медии сред тях е издирваната българка. Очаква се официална информация от властите за идентичността на загиналите и колко са издирваните. На острова е обявено извънредно положение.

Според местното издание "Ил Матино" това е 58-годишната българска гражданка Николина Благова, омъжена за местен жител. Освен нея, до момента жертви на свлачището са млада местна италианка, която е идентифицирана, и три деца, едно от които – бебе, информира БНР.

Очаква се официалната информация от властите за идентичността на останалите четири жертви и колко души се издирват. Поради това, че от върха на планината Епомео свлачището достигна до морето, в търсенето на изчезнали се включиха водолази и кораб на бреговата охрана.

Николина Благова е била известна на остров Иския, където местните я наричали Нина. Николинка е работила на острова като млада. Тя е била там камериерка и е работила и в ресторанти. Обичала много това място. Иначе от няколко години живеела в Германия с партньора си, с когото се запознали именно на Иския и който бил ресторантьор. Николинка била подала документи за получаване на италианско гражданство и преди три дни се върнала в Иския, за да уреди някои финални подробности. Миналия четвъртък тя била обявена законно за италианска гражданка. Трябвало да се върне в Германия, за да отпразнува това събитие с половинката си, но това така и не се случило. Във фаталния ден Николинка е била очевидно на мястото на трагедията и сега е в списъка на властите с изчезналите. Новината за нейното изчезване е била съобщена на партньора ѝ в Германия от неговия внук, който е адвокат на остров Иския. Иначе от първи брак Николинка Благова имала деца и внуци в България, допълва БТА.

Според сайта "Фанпейдж" се издирва и приятел на българката, който е неин сънародник. За него повече подробности не се съобщават.

Свлачището засегна тежко населеното място Казамичола Терме. Досега са открити пет тела на жертви. Първо от калните маси бе извадено тялото на жена, която бе идентифицирана като 31-годишната Елеонора Сирабела. Тялото е било обезобразено и са били нужни часове за идентификацията му. После бе намерено тялото на момиченце на 5-6 годинки, след това на възрастна жена, после на младеж на около 16 години и накрая на новородено. Осем души се издирват, сред които и две деца и двамата българи, за които се съобщава в италиански медии.

Евакуирани са 200 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари