От Великобритания до Русе - пътят на първия български състезателен автомобил

0
Историята на Sin Cars е повече от завладяваща
Историята на Sin Cars е повече от завладяваща Видео: btv

Историята на Sin Cars е повече от завладяваща

Основател на компанията е Росен Даскалов. Той е бивш пилот, дизайнер, инженер и създател на първия български суперавтомобил Sin R1. Той е сбъднал една голяма мечта – България да заема достойно място в мотоспорта. Първият му досег с автомобилите е в детските му години, в гаража на баща му, а по-късно стъпва и на пистата, за да даде воля на състезателния си дух. Голямата му страст, бензинът в кръвта и упоритата работа водят до създаването на автомобилната му компания.

Историята на компанията му е повече от вдъхновяваща. Базата е в Русе - градът на първите неща, предава bTV. Моделът Sin R1 и до днес участва в GT4 шампионати по цял свят и печели редица състезания.

Sin Cars е с поглед и към бъдещето, като вече задава тенденции със създаването на мултифункционалната електрическа платформа L-City, която беше представена на Международното автомобилно изложение в Женева през 2019 г.

Росен Даскалов е с бензин в кръвта по наследство или както той казва, има фамилна обремененост - баща му е републикански шампион на България по мотоциклетизъм.

Седнах зад волана като дете и разглобявах играчките си, за да ги направя сам след това. На 16 вече бях шампион, майстор на спорта и всичко вървеше по реда си. Колите бяха моя мечта“, спомня си Росен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    5

    Много бля, бля....за наивниците....
  • 12
    4
    Това е
    Неосъщественият кандидат за кмет на ГРЕБ в Русе през 2019 година.
  • -7
    3
    Баба Пенка
    И този успешен младеж замина за гурбет да прави предприятие в Гюргево. Кой ще оправи Русе, от града ни бягат умните и успешни млади хора като Росенчо.
  • 20
    2
    88
    Който знае подробности от "кухнята", едва ли толкова се впечатлява от "успехите" на този! Ама важното е да сме живи издрави!
  • 15
    1
    We Are the Champions
    Дам добри времена хвана, нямаше осигуровки нямаше трудови договори...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари