Външно министерство на РС Македония осъди вандалския акт в Охрид

0
Беше счупена табелата на наскоро открития български културен клуб ​
Беше счупена табелата на наскоро открития български културен клуб ​ Снимка: Pixabay

Беше счупена табелата на наскоро открития български културен клуб ​

Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда вандалския акт, при който беше счупена табелата на наскоро открития български културен клуб „Цар Борис III“ в Охрид

„Припомняме, че според Конституцията и според дългогодишната практика в страната всички граждани на Република Северна Македония имат еднаква свобода на сдружаване с цел упражняване на правата и убежденията си. Призоваваме всички компетентни институции да предприемат необходимите мерки за безпроблемното осъществяване на всички права и свободи на човека и гражданина, гарантирани от Конституцията и закона“, пишат в позиция от външното министерство на Република Северна Македония.

„Същевременно повтаряме призива към всички граждани и сдружения на граждани за зряло и отговорно поведение при зачитане правата и свободите на другите, като отбелязваме, че мултиетническият характер на страната ни е една от основните ценности на конституционния ред, който представлява право и задължение за всеки“, добавят оттам.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Колко повече ни псуват
    толкова е по-добре за нас. Нека да ги видят всички нормални хора в Европа какво представляват. Според мен , най-добре е никога да не общуваме с тях. Да стават сърби , руснаци , да правят каквото искат. Сигурното е , че ще станат албанци , а с тях ние се разбираме и уважаваме.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари