От София са излезли около 40 000 автомобила

0
Ком. Любомир Костадинов, СДВР: Имаме и неподчинения и хора, които не попълват декларации, сърдят се и търсят причината в нас
Ком. Любомир Костадинов, СДВР: Имаме и неподчинения и хора, които не попълват декларации, сърдят се и търсят причината в нас Снимка: bTV

От София за денонощието са излезли около 40 000 автомобила.

Това каза комисар Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел „Пътна полиция“ при СДВР, на брифинг, посветен на трафика и мерките на „Пътна полиция“ по повод предстоящите почивни дни, предаде агенция „Фокус“.

„Засилен е трафикът през последното денонощие. От София за денонощието са излезли около 40 000 автомобила. Около 3 000 - 4 000 сме върнали, а около 7 000 - 8 000 са върнатите граждани“, посочи Костадинов.

„В момента трафикът се позасилва. Около 18.00 - 18.30 вчера беше пикът за излизащите от София. Връщаме хората заради информация в декларациите, която не отговаря на изискванията, а това са най-често неоснователни причини за напускане на града. Всеки втори човек посочва, че отива на работа. Всичките декларации досега, които показаха, са за хора, които се връщат от работа или зареждат обекти“, добави той.

„Имаше доста изнервени хора вчера, които не се съобразяват с нашите разпоредби. Имаме и неподчинения и хора, които не попълват декларации, сърдят се и търсят причината в нас.

Хората са длъжни да се съобразят и да си намерят начин да се придвижват, но трябва да се спазват разпоредбите и изискванията. Рискът е еднакъв за всички“, каза още Костадинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари