Монтират камери на 36 места на Околовръстното в София

0
Новите камери ще обхванат контрола на целия околовръстен ринг
Новите камери ще обхванат контрола на целия околовръстен ринг

Новите камери ще обхванат контрола на целия околовръстен ринг

Нови мерки в София срещу нарушителите на пътя. Слагат още камери за следене на скоростта. От „Пътна полиция” обещават и по-добро осветяване на кръстовищата, особено там където преминават пешеходци.

„От началото на годината използваме и петте технически средства, които получихме от столична община. Така мобилните камери на територията на столицата вече са 12”, заяви комисар Николай Крушарски, началник на отдел „Пътна полиция" в СДВР.

„От следващата седмица започва и монтирането на камери, които ще обхванат контрола на целия околовръстен ринг. Говорим за 36 пътни възела, на които ще бъдат монтирани по няколко камери, които да следят както за нарушения, така ще се ползват и за охранителна дейност”, заяви комисар Крушарски, цитиран от NOVA. Първоначално 9 от тези камери ще следят за скоростта, в последствие ще бъдат включени още.

„Там ще бъдат монтирани стационарните камери. Както и на бул. „Черни връх””, заяви Крушарски.

Той коментира и четиримата полицаи, задържани да искат подкуп от шофьор, представяйки му фалшиви тестове за алкохол и наркотици.

„Направена е вътрешна проверка, служителите са отстранени. Няма да бъдат служители на МВР до приключване на проверката. И аз, и цялото ръководство на СДВР ще сме категорични спрямо такива колеги. Няма да бъдат допуснати да работят на пътя”, заяви Крушарски.

До края на годината ще бъдат закупени и над 18 000 бодикамери за полицаите.

До края на годината ще бъдат монтирани още 4 камери на основни пътни артерии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари