Агенцията за ядрено регулиране: Горивото на "Уестингхаус" е безопасно за АЕЦ "Козлодуй"

0
То има технически предимства пред руското
То има технически предимства пред руското Снимка: АЕЦ "Козлодуй"

То има технически предимства пред руското

Новото ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй" е напълно безопасно и готово за използване в 5-и блок на ядрената централа. Това бе потвърдено от Агенцията за ядрено регулиране и АЕЦ "Козлодуй", предаде БНТ.

Ядреното гориво на "Уестингхаус" има технически предимства пред руското - по-голяма маса на уран и по-малко цирконий в активната зона, което означава повишена безопасност и увеличено енергопроизводство, обясниха от ядрената централа.

Очаква се забавяне в доставките за свежо ядрено гориво от Фраматом. Компанията иска да използва предприятие във Франция, а не в Германия за производството на касетите. Преговорите продължават, а от АЕЦ "Козлодуй" посочват, че за 6-и блок имат ядрено гориво до края на десетилетието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Оптимист
    Значи шести блок ще има гориво до края на десетилетието?! Да не се окаже, че десетилетието ще свърши с поставянето на горивото!
  • 1
    1
    Росен Гацов
    Значи, когато трябваше да се преговаря спешно, че горивото ще свърши скоро през тази година. Сега, когато ще има забавяне от Уестингхаус, нашите амеби викат спокойно, гориво има за още 6 години. Е няма такъв подлизурски народ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари