Освободиха чешки модел, осъдена за трафик на наркотици в Пакистан

0
Тереза Хлускова бе заловена с 9 килограма хероин през януари 2018 г. на летището в град Лахор
Тереза Хлускова бе заловена с 9 килограма хероин през януари 2018 г. на летището в град Лахор Снимка: seznamzpravy.cz / архив

Тереза Хлускова бе заловена с 9 килограма хероин през януари 2018 г. на летището в град Лахор

Чешки модел, осъдена на над 8 години затвор за трафик на наркотици в Пакистан през 2019 г., беше освободена днес след оправдателна присъда този месец, съобщи чешкият външен министър.

25-годишната Тереза Хлускова беше арестувана на летището в източния пакистански град Лахор за трафик на девет килограма хероин през януари 2018 г. На кадри, публикувани от пакистанските митнически служители, се вижда как властите откриват наркотици, скрити в куфара ѝ, докато тя се опитва да се качи на полет, насочен към Обединените арабски емирства. Хлускова, която настоява, че някой е поставил наркотиците в куфара ѝ, е осъдена през март 2019 г. на осем години и осем месеца затвор, като ѝ е наложена и глоба. Но на 1 ноември апелативният съд я оправда, тъй като обвинението не успя да докаже вината ѝ по несъмнен начин, според нейния адвокат Саиф ул Малук, информира БГНЕС.

"Днес чешката гражданка беше освободена от затвора в Пакистан", съобщи в Twitter чешкият външен министър Якуб Кулханек. "Нашето посолство сега ще ѝ помогне да организира пътуването си обратно до Чешката република", добави той.

Трафикът на наркотици е сериозно престъпление в Пакистан и арестите на летищата не са рядкост. Южноазиатската държава е част от маршрутите за контрабанда на наркотици от Афганистан към Централна Азия, Европа и Северна Америка. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари