Осми ден на протести в Тирана

1
Албанците протестират вече цяла седмица срещу високите цени на храни и горива
Албанците протестират вече цяла седмица срещу високите цени на храни и горива Снимка: AP PhotoFranc Zhurda / архив

Албански граждани участват в осми пореден протест срещу високите цени на храните и горивата, съобщава изданието „Екзит“.

Протестиращите се събраха в центъра на албанската столица, за да се отправят на протестна демонстрация до сградата, където се помещава кабинетът на премиера като предупредиха, че планират да продължат протестите си в следващите 24 часа, предава БТА.

Албанците протестират вече цяла седмица с настояване срещу високите цени като настояват за данъчни облечения. Правителството предложи някои мерки, но отправи критики към протестиращите и ги обвини, че са поддръжници на Кремъл. На днешния протест някои хора носеха украински знамена, като посочиха, че това е в знак на протест срещу „арогантността на премиера“.

Според националната статистическа агенция ИНСТАТ цените на 30 хранителни продукти от първа необходимост са скочили с 40 на сто от януари месец. Сред тях са месото, олиото, плодовете и зеленчуците. При горивата поскъпването е от 40 на сто. Една трета от населението на Албания живее под прага на бедност, а някои граждани трудно плащат увеличените сметки за ток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари