Още не могат да изчистят Паметника на Альоша в Русе

2
За да се отстранят последиците от вандалските прояви, се налага да се пренасочват хора и техника, както и да се разходват общински средства
За да се отстранят последиците от вандалските прояви, се налага да се пренасочват хора и техника, както и да се разходват общински средства Снимка: Русе Медиа, стоп кадър

Общински служители продължават дейностите по отстраняване на червената боя, с която бе залят Паметникът на Альоша в Русе

Припомняме, че през нощта на националния празник 3 март монументът бе атакуван на два пъти, като чрез видеонаблюдението и намесата на полицията бяха задържани двама отделни извършители, пише Русе Медиа

Дни преди това паметникът пак бе залят с червена боя и общината трябваше да го чисти.

За да се отстранят последиците от вандалските прояви, се налага да се пренасочват хора и техника, както и да се разходват общински средства. Русенци, които минават покрай паметника, не одобряват случилото се и са възмутени. Според тях това не е гражданска позиция, а чист вандализъм.

При огледа на място в близост до паметника са намерени черупки от яйца. Смята се, че съдържанието на яйцата е било извадено, вътре е била напълнена червена боя и с тях е била замеряна фигурата.

Почистването на паметника се извършва под ръководството на специалисти, като се използват вишка и пясъкоструйка, закупена от общината за премахване на графити. Вече е почистена предната част на фигурата и пространството зад нея. Направени са тестове за премахване на боята по двата странични бронзови барелефа и в следващите дни работата по тях ще продължи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    Ламби
    Паметникът има един проблем. Няма как да се направи идиотоустойчив!
  • 1
    4
    До Русенец
    Терапията е редовно чукане,хапче ......разходки на чист въздух. :-) :-Р Сутрешно посрещане на слънцето.....
  • 8
    3
    русенец
    Аз съм за това да се демонтира този паметник и да се постави в музей. Не му е в Русе мястото
  • 8
    2
    Скоро ще има заглавие:
    Още не могат разчистят останките на взривения паметник на Альоша, символизиращ съветската окупация, в Русе
  • 12
    1
    любопитен
    Не съм съгласен да се харчат от моите пари за това мероприятие. След като ългария е неприятелска за Путин държава, защо да чистим паметниците й???? Специално този паметник е на една окупационна армия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари