Леденото кралство в Русе е резултат от вандализъм

2
Дефектът стана ефект. Русенци се порадваха на неочакваната атракция​
Дефектът стана ефект. Русенци се порадваха на неочакваната атракция​ Видео: Русе Медиа

Дефектът стана ефект. Русенци се порадваха на неочакваната атракция​

Ледената феерия в Русе, която очарова малки и големи тази сутрин, е в резултат от вандализъм по поливната система.

Както писахме по-рано днес, тази сутрин зелените площи в Градската градина бяха опаковани в ледени висулки, което предизвика фотографи и майки с деца да правят снимки, за да запечатат красотата. На място веднага са били изпратени екипи на ОП „Паркстрой“, които да установят защо поливната система е била задействана.

Около 7:30 ч получихме сигнал, че има вода, която излиза от поливната система на площада. След отваряне на шахтите сме установили, че механичните кранове са отворени, а през октомври ние сме ги зазимили и сме ги затворили. Шахтата се отваря на ръка, както навсякъде с всички поливни системи, и кранът трябва да се бутне, за да се спре или пусне“, обясни директорът на ОП „Паркстрой“ Николай Кънчев, предаде Русе Медиа.

От Центъра за видеонаблюдение ще прегледат камерите, за да видят кой е пуснал системата, след което ще уведомят и полицията.

Русенци обаче бяха очаровани от гледката и снимаха ентусиазирано природната красота. „Целият град е сух и в следващия момент – хоп, тук замръзнали пейки, замръзнали тревички, много е впечатляващо. Това не се случва всеки ден и е интересно като явление“, сподели фотографът Севдалин Дончев. Добрин Харалампиев минавал случайно по площада. „Видят какво се е получило и реших да го заснема“, каза русенецът. Цветелина Цветанова също е била изкушена да увековечи ледената красота. „Първо ми направи впечатление, че е нещо красиво. Интересно е, и тревата е много интересна, малко ледено кралство“, каза тя. Фотографът Явор Мичев сподели, че дефектът е станал ефект. „Нещо, което в близките години предполагам няма да се види, предвид глобалното затопляне. За поддържащите е голям проблем, но за русенци е атракция“, коментира той.

От ОП „Паркстрой“ са затворили крановете и са започнали да премахват леда от площада. За да се предотвратят нови подобни действия, шахтите ще се заключат с катинари, макар такава практика да няма в нито един град. “Досега не съм виждал шахти да се заключват, но явно в Русе ще се наложи. Аварията за нас има и добри страни за хората, защото наистина доста хора снимаха обледените борчета, обледените пейки, явно наистина са атракция“, сподели още Николай Кънчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    13
    До 12
    Днес асфалтират паветата по улица Калоян, какво днес? Когато руска подлога, родена в братска леблебия, осеменяваща безразборно се мисли за Сюлейман Арабский Велики, така ще е. Тоест, разруха. Мюслито поне почерпи ли вчера за празника? Общанарите доволни ли са?
  • 6
    12
    плюс минус
    От една страна е престъпление да наводниш красивата ни градска градина, но от друга страна се получи вълшебна ледена красота. Дано само не измръзнат растенията. А градината е започнала да се оформя през 1880 година - 15 дка площ, собственост на русенския фабрикант Андре Тюрийо. През 1891 година започва павирането на улиците с френски павета. А днес?
  • 4
    11
    В този град
    В този град злобата,простотията,зависта,алчноста и амбициите за надмогване и излагане на опонента нямат край.Демагогията ,също.Не случайно имаме съборена църква през 1976 година.Този който е отвил крановете не е ли мислил че на лед може да се хлъзне и падне стар човек,а там кости трудно зарастват и не е за разправяне какво се случва.Никак не е добре.
  • 3
    10
    Гражданин
    Гледах този човечец,дето не може да върже две думи на кръст.Повярвайте ми,искренно го съжалих.От друга страна трябва да сме благодарни и на този дето е пуснал водата и на хора като гореупоменатия нещастник и на Пънчо и останалите.Можем да кандидатстваме в Книгата на Гинес,като единствения град на Земята/а защо не и в една отдалечена галактика/,където шахти ще се заключват с катинари.Човекът дал тази идея също можем да го презентираме пред Гинес за най-голям идиот на Европа.С две думи ако на този свят не всичко е хубаво,то и не всичко е лошо.
  • 12
    9
    Бленчо Вандалов
    Смятай тези умници с камерите, щом не могат да открият кой отвори кранчето на кефа за Русенци, колко си могат? И кой ВАНДАЛ превърна Русе в строителна площадка? Абе арабски истории в славянска държава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари