Осъдиха жена, гласувала на местните избори в община Ловеч

1
35-годишната жена нямало право да гласува
35-годишната жена нямало право да гласува Снимка: БГНЕС

Жена, гласувала на избори, без да има право на това, е осъдена по обвинение на Районна прокуратура - Ловеч и след одобрено от съда споразумение, съобщиха от държавното обвинение.

35-годишната С. М. се призна за виновна за това, че на 27.10.2019 г. и на 03.11.2019 г. в село в община Ловеч, при условията на продължавано престъпление, упражнила избирателно право - гласувала на проведените избори за общински съветници и кметове в Община Ловеч в СИК без да има такова право - не е живяла на територията на Община Ловеч най-малко шест месеца преди датата на изборите, каквито са изискванията на Изборния кодекс.

Осъдена е и за това, че по същото време и място, при условията на продължавано престъпление, потвърдила неистина в писмена декларация /приложение №81-МИ от избиратели, вписани в допълнителната страница на избирателния списък в изборния ден/, която се дава пред орган на властта за удостоверяване, че постоянният й адрес в гр. Троян е регистриран не по-късно от шест месеца преди датата на произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27.10.2019 г. и на 03.11.2019 г.

За извършените деяние й е наложено наказание глоба в размер на 300 лева.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари