Октоподът няма намерение сам да си отиде

1
Бойко недвусмислено заявява: "Ще управлявам на инат!"
Бойко недвусмислено заявява: "Ще управлявам на инат!"

Колкото и да ми се ще, не мога да избягам от темата на деня - сборището на актива на ГЕРБ в НДК, представен от 2000 политически началници, депутати, евродепутати, министри, кметове и пр. членове на новта номенклатура на БКП.

Не се подложих на инквизицията и нечовешките изтезания да слушам "словата" на Бойко, Цветан, Габриел и останалите кухи "оратори", но отзивите за тия речи, които прочетох, ми показаха, че за днес имам бинго - и без да се самоизтезавам, за сетен път стигам до заключението, че октоподът няма намерение сам да си отиде.

Поведението на върхушката на ГЕРБ наподобява поведението на някакво зло, невъзпитано, недоразвито и пакостливо дете, което прави всичко на пук на останалите. Бойко недвусмислено заявява: "Ще управлявам на инат!". Това е видно и без да се анализират в детайли просташките и недодялани приказки и на Бойко, и на Цветанов.

ГЕРБ и върхушката на тая "партия" превърнаха постоталитарната ни държава в тоталитарна длжава с авторитарно, диктаторско управление. Нямам съмнение, че така е управлявала и БКП преди Априлския пленум, както и веднага след Априлския пленум. И добре си спомням, че БКП все пак направи някакви опити да се отърве от мрачното си минало и да имитира някакво размразяване, което позволяваше да се чуят повече от едно мнение и да се аргументират твърдения, поне малко различни от становищата на Т. Живков и ПБ на ЦК на БКП. Съвременник и свидетел съм на това и добре го помня.

А днес се питам: Възможен ли е дори някакъв фалшив и имитационен Априлски пленум в ГЕРБ, някакъв форум, на който някой да се изправи и да каже на Борисов, че не е прав и греши? Да каже на Цветанов, че така не се прави и че хората не са забравили защо Живков и обкръжението му, макар и с чужда помощ, станаха нетърпими и непоносими на обществото и си отидоха, въпреки че ни оставиха най-мракобесното кадрово наследство в управлението?

Живков стана жертва на своите. Същата съдба неизбежно ще настигне и Борисов, както и кликата, с която се е обградил. Не знам кога и как точно ще се случи всичко това, но историята стотици пъти е показвала, че всички диктатори си отиват по тоя безкомпромисен начин и жестокият изход е безмилостен и неизбежен. Това не е мое пророчество.

Любо КОЛЬОВСКИ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари