ОДМВР - Русе разследва три случая на пласиране на дрога

1
Спипаха наркодилъри и техни клиенти
Спипаха наркодилъри и техни клиенти Снимка: iStock

В хода на продължаващата усилена работа и целенасочени действия на полицията в Русе срещу наркоразпространението и употребата на дрога, през последните дни служители на ОДМВР са започнали работа по три случая за държане и разпространение на наркотици.

На 2 февруари служители на Първо РУ са установили клиент и разпространител на наркотични вещества. При извършена проверка, 24-годишен русенец е бил заловен с три пакетчета марихуана, които бил закупил от свой връстник, също русенец. При извършени процесуално-следствени действия в дома на втория, полицаите са открили и иззели 15 пликчета, съдържащи суха зелена тревна маса, сума от над 3000 лева, мобилни телефони, везна и др. вещи. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК, по описа на Първо РУ.

На 3 февруари служители от криминална полиция при Първо РУ, около 13:25 ч. в гр. Русе на ул. Петко Д.Петков, са установили и спрели мъж /34 г./ и жена /33 г./ , за които са имали информация, че се занимават с наркотици. При последвал личен обиск, в джоба на якето на мъжа са открити кафяво прахообразно вещество и бяло кристалообразно вещество, които при полеви тест са дали положителна реакция за хероин и метамфетамин. Намерени са още електронна везна и сума от 2 000 лв. По случая е започнало разследване в рамките на образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал.2 т.4 вр. чл. 354а, ал.1 от НК.

Вчера криминалисти от Второ РУ също са започнали разследване по случай свързан с разпространение на наркотици. Около 16:30 часа пред блок на ул. „Браила“ в Русе те са задържали 38-годишен мъж с количество наркотик метамфетамин /кристал/, предназначен за продажба, а впоследствие мъжът е предал на служителите на реда още известно количество /около 3 грама/ от наркотика, както и електронна везна. Случаят е документиран от разследващите, започната е работа по досъдебно производство, с оглед на престъпление по чл. 345, ал. 1 пр. 1 от НК и престъпление по чл. 354а, ал.3 пр. 2, т.1 от НК.

Работата по случаите продължава под надзора на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари